Stichting Pandora Over Pandora Historie 2009: Dolhuys genomineerd voor museumprijs

2009: Dolhuys genomineerd voor museumprijs

Wij feliciteren Het Dolhuys, nationaal museum van de psychiatrie, dit jaar is genomineerd voor de BankGiro Loterij Museumprijs. Wij zijn er trots op dat onze mediacampagne uit 1974, ‘Ooit een normaal mens ontmoet? En… beviel ‘t?’ (© Stichting Pandora) een prominente plaats heeft gekregen in het museum. Het is een kreet die nog niets aan zeggingskracht heeft ingeboet.

Stichting Pandora heeft ook op andere gebieden een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de semi-permanente tentoonstelling (januari 2005) over de geschiedenis van de psychiatrie in Nederland. Tevens maakt het museum gebruik van divers (voorlichtings)materiaal uit het archief van Stichting Pandora; onder andere de collectie affiches van 40 jaar cliëntenbeweging, de collectie egodocumenten, de collectie films en video’s vanuit cliëntenperspectief en diverse documenten over de cliëntenbeweging.

Filmpje 'Dolhuys genomineerd voor Museumprijs 2009' van het Haarlems dagblad