Stichting Pandora Depressielijn Pandora Depressielijn geopend tijdens feestdagen

Pandora Depressielijn geopend tijdens feestdagen

16 december 2009
trefwoorden: depressielijn, persbericht

Op 25 en 26 december is de Pandora Depressielijn geopend van
13:30 tot 15:30 uur en van 18 tot 21 uur
Met deze extra openingstijden heeft Stichting Pandora tot doel om lotgenoten tijdens de feestdagen te ondersteunen.

Met de feestdagen in het vooruitzicht bedenken mensen met depressies hoe ze deze dagen gaan invullen. De medewerkers van de Pandora Depressielijn kennen dit vraagstuk en weten allen uit ervaring wat het is om depressief de feestdagen in te gaan.
De gehele decembermaand en juist ook met de kerstdagen willen onze medewerkers er zijn voor lotgenoten die het hiermee moeilijk hebben. Zij bieden een luisterend oor en geven tips en adviezen.

Gevoel van eenzaamheid en uitzichtloosheid
Uit de telefoongesprekken die medewerkers eerder hebben gevoerd, viel op dat de uitzichtloosheid voor mensen met depressies tijdens de feestdagen extra zwaar valt. Veelal zijn de bellers mensen die hun naaste hebben verloren en de zin van het leven kwijt zijn. De kerst geeft een extra lading aan hun gevoel van eenzaamheid.
In ongeveer de helft van de gesprekken vertellen bellers over hun beleving van de feestdagen en de manier waarop zij deze dagen willen en kunnen invullen.

“Ik zie  er tegenop om met eerste kerstdag naar mijn vriendin te gaan. Ik ben bang dat ik niet mijn ‘aandeel’ kan leveren. Ik bedoel, dat ik niets gezelligs heb om over te praten.”    Medewerker Peter suggereert dat ook samen T.V. kijken en haar aanwezigheid voldoende kan zijn. Dat blijkt haar vriendin ook vaak te doen. Na het gesprek ziet ze het wel weer zitten om te gaan.

Ik heb 7 jaar geleden mijn vrouw verloren aan kanker. Ik heb het er nog steeds moeilijk mee. Zeker met deze dagen. Ik heb therapie gevolgd en dacht er door te zijn, maar het verdriet steekt toch steeds weer de kop op.

Ik heb weinig vrienden en voel me eenzaam. Ik ben wel uitgenodigd op een feest, maar ik ben niet van plan om te gaan. Ik weet dat ik me dan nog eenzamer zal voelen.

Pandora Depressielijn 0900-6120909 (€ 0,05 pm)
25 en 26 december van 13:30 tot 15:30 uur en 18 tot 21 uur
Reguliere openingstijdentijden: maandag t/m donderdag van 13:30 tot 15:30 uur en van 19 tot 21 uur

Noot aan de redactie:
Vragen over dit bericht kunt u stellen door aan Herman Donners, coördinator van de depressielijn telefoon 046-4755169 of een fax te sturen naar nummer 046-4430356. U wordt dan teruggebeld.
Meer informatie vind u op www.stichtingpandora.nl

Interview Depressielijn