ErvaringsverhalenZorg nodig na ECT’s
30 oktober 2008
trefwoorden: ect, ervaring, elektroshock, electroshock

Persoonlijke achtergrond

“Ik wil me allereerst voorstellen.
Ik ben een vrouw van 57 jaar, ik heb een partner en een zoon. Ik werk in de hulpverlening. Oktober 2002 heb ik na een langdurige depressie (na gebruik van allerlei medicijnen, bleek dat ik therapieresistent was) ECT's gehad. Deze behandeling heeft me uit de depressie gehaald. Ik heb daarna een jaar nodig gehad om te herstellen. Mijn ervaring is dat hulpverleners weinig of niets weten van ECT over de gevolgen en de impact en welke zorg iemand nodig heeft na ECT. Vaak werden mijn problemen vertaald naar een item waar ze wel iets van af wisten.

Lees meer...
 
Suïcidegedachten in verschillende situaties, ervaringen aan de Pandora Depressielijn
27 mei 2008
trefwoorden: ervaring, suicide, depressielijn, interview

Interview met Pandora vrijwilligerscoördinator Toon Vriens

Depressielijn

Aan de Pandora Depressielijn kunnen mensen met een depressie praten of mailen met lotgenoten. De medewerkers zijn allen vrijwilligers die zelf ook depressief zijn geweest en kennen daardoor de problematiek van de mensen die hen bellen. De beller hoeft niet meer van alles uit te leggen of zich te verdedigen over hoe hij zich voelt. De medewerker biedt een luisterend oor en kan daarnaast informatie en advies geven. Thema’s die aan de orde komen zijn o.a. behandelmethoden, medicijnen, het leven met en na een depressie. Onderdeel daarvan kan zijn het spreken over suïcide en suïcidale gedachten.

Lees meer...
 
Na twee fantastische zwangerschappen kwam de klap des te harder aan
31 oktober 2006
trefwoorden: medicijnen, ect, ervaring, suïcide, suicide, zelfdoding, elektroshock, electroshock

Interview Anke 29 september 2006, tweede uit een serie persoonlijke verhalen over postnatale depressie

In PandoraNieuws van juli 2006 las ik het interview over postnatale depressie met Karina (‘De hoofdrol in het leven van m’n kindje’). Meestal lees je niet dat mensen zo zwaar behandeld zijn bij een postnatale depressie, met electroshockbehandeling en zware medicijnen. Ik was verbaasd hoe erg haar verhaal op het mijne leek, hoewel het bij mij nu al een paar jaar geleden is. Bij haar gebeurde het bij haar eerste kindje, bij mij bij m’n tweede. Onze oudste, Robert, is nu zes en Mireille, de jongste net vier.

Lees meer...
 
De hoofdrol in het leven van m’n kindje
31 juli 2006
trefwoorden: ect, medicijnen, ervaring, elektroshock, electroshock

Interview Karina 31 mei 2006

Erkennen dat ik ziek was vond ik heel moeilijk. Ik had altijd een groot verantwoordelijkheidsgevoel gehad. Terugkijkend speelde dat bij de geboorte van m’n dochtertje een grote rol, dat ultieme moment dat ik de hoofdrol ging spelen in het leven van m’n kindje.

Lees meer...
 
Medewerker (2) Pandora Helpdesk
10 juli 2006
trefwoorden: helpdesk, ervaring

‘Veel bellers ervaren hun worsteling met depressie alsof zij in een tunnel zitten waaraan geen zichtbaar einde is.

Een ervaringsdeskundige (h)erkent dat gevoel en kan als gids informatie geven en ondersteunen bij het uitzetten van een pad. Het gaat vaak om simpele dingen zoals luisteren, helpen vragen stellen en hoop geven.

 
«StartVorige1234VolgendeEinde»

Pagina 2 van 4
 

Veel gestelde vragen aan de Helpdesk

Wat voor soort vragen kan je ons stellen?
Bekijk ze hier!

Bel de Depressielijn

Wij begrijpen wat je meemaakt
Lees verder