Boekrecensies

In deze rubriek geven ervaringsdeskundige medewerkers van Stichting Pandora hun mening over boeken op het gebied van psychiatrie en psychische problemen.Bad boys for life! Afdrukken

Boekomslag Bad boys for life! Door Vrank PostOmar en Joost ontmoeten elkaar in de jeugdgevangenis. Ondanks hun verschillende achtergrond worden de twee vrienden en sluiten ze een verbond. Als hun gevoelens voor Meriam gaan spelen wordt hun vriendschap op de proef gesteld. Een rauw en realistisch verhaal over de spanningen in de westerse wereld, waar westerse en moslimjongeren scherp in contrast staan.

 

Lees meer...
 
Bevrijd : over identiteitsverlies en de lange weg naar heelwording Afdrukken

Boekomslag Bevrijd, door Monique GoudsmitMonique komt als kind graag bij een religieuze woongroep. Stap voor stap wordt de woongroep haar thuis en wordt ze de jeugdige spil in de Italiaanse beweging Focolare. Ze beschrijft het dagelijks leven in de woongroep waar destructieve controletechnieken en manipulatie hoogtij vieren. Ze laat zien hoe ze uiteindelijk ontsnapt. Maar ontsnappen, betekent nog niet dat je van de een op de andere dag een vrij mens bent.

Lees meer...
 
De Prozac Monologen Afdrukken

Boekomslag De Prozac Monologen. Door Marleen JanssenProzac en aanverwante anti-depressiva bestaan 20 jaar. Journalist Marleen Janssen (esta, Santé, Libelle) interviewde tientallen gebruikers en andere experts. Openhartige monologen schilderen een portret van een miljardencircus waarin bijna een miljoen Nederlanders angst, gekte en teleurstelling wegslikt. Schokkend, ontroerend, hilarisch.

Lees meer...
 
Depressie actief overwinnen Afdrukken

Boekomslag - Depressie actief overwinnen - door Willem van de SandenMethode om zelf het herstel uit een milde depressie te bevorderen. Inzicht in de oorzaken van de depressie en de factoren die herstel bevorderen of juist belemmeren.

Lees meer...
 
Een dictator in m'n kop : een puber over zijn ervaringen met een obsessieve-compulsieve stoornis Afdrukken

Boekomslag Een dictator in m’n kop : een puber over zijn ervaringen met een obsessieve-compulsieve stoornis. Door Joe WellsJoe heeft vanaf zijn negende last van dwanggedachten en dwanghandelingen. Hij schrijft hoe zijn probleem begon, hoe het zijn functioneren thuis en op school beïnvloedde en hoe behandelingen met cognitieve gedragstherapie en medicatie hebben geholpen.

Lees meer...
 
«StartVorige123456VolgendeEinde»

Pagina 1 van 6
 

Veel gestelde vragen aan de Helpdesk

Wat voor soort vragen kan je ons stellen?
Bekijk ze hier!

Bel de Depressielijn

Wij begrijpen wat je meemaakt
Lees verder