Boekrecensies

In deze rubriek geven ervaringsdeskundige medewerkers van Stichting Pandora hun mening over boeken op het gebied van psychiatrie en psychische problemen.Geschiedenis van mijn gekte : leven met schizofrenie Afdrukken

Boekomslag Geschiedenis van mijn gekte : leven met schizofrenie. Door Elyn SaksPersoonlijk verslag over het leven met de ziekte schizofrenie. Elyn beschrijft wat haar geholpen heeft bij het omgaan met haar ziekte en bij het actief en productief blijven ondanks haar strijd met waan en werkelijkheid.

Lees meer...
 
Gids voor herstel van eetstoornissen Afdrukken

Boekomslag Gids voor herstel van eetstoornissen. Door Greta NoordenbosBoek voor mensen die lijden aan een eetsstoornis, voor vrienden en familie en voor hulpverleners die met patiënten met een eetstoornis te maken krijgen.

Lees meer...
 
Hoop, Geloof en Liefde Droom en Realiteit Afdrukken

Boekomslag Hoop, Geloof en Liefde Droom en Realiteit door Rosalynn SutherlandDit is een verslag van het leven en de ziekte die Spreeuw overviel. Helaas of gelukkig heeft ze dit allemaal meegemaakt. Helaas omdat ze natuurlijk liever gezond was gebleven. Gelukkig heeft ze er wel veel van geleerd; dat probeert ze nu over te dragen. Wat ze vooral wil overbrengen is dat de ziekte iedereen kan overkomen en dat gek zijn een nogal ruwe omschrijving is van iets dat begrijpelijk kan worden als je erover leest. Je krijgt een labeltje dat veel vooroordelen teweegbrengt. Een paar woorden zijn daarom in dit verhaal bewust weggelaten. Lees het gewoon als een verhaal over vallen en opstaan. Haar ziekte was zoals een droom, terwijl je wakker bent heb je gewaarwordingen zoals je ze ook ziet in een droom. En het lijkt allemaal levensecht.

Lees meer...
 
Ik ben wie ik ben : een reis door mijn leven Afdrukken

Autobiografie waarin de schrijver na 32 jaar therapie zijn ervaringen met lotgenoten, hulpverleners en belangstellenden wil delen. Hij gaat als transgender door het leven.

Lees meer...
 
Ik was op de 'PAAZ' Afdrukken

Boemomslag Ik was op de PAAZ. Door Wilma SchulpenWilma schrijft al haar belevenissen en gevoelens neer van ieder bewogen dag op de paaz. Ze wil anderen inzicht geven over het wel en wee achter die 'gesloten' deuren.

Lees meer...
 
«StartVorige123456VolgendeEinde»

Pagina 3 van 6
 

Veel gestelde vragen aan de Helpdesk

Wat voor soort vragen kan je ons stellen?
Bekijk ze hier!

Bel de Depressielijn

Wij begrijpen wat je meemaakt
Lees verder