Boekrecensies

In deze rubriek geven ervaringsdeskundige medewerkers van Stichting Pandora hun mening over boeken op het gebied van psychiatrie en psychische problemen.Keerpunt van psychose naar herstel Afdrukken

Boekomslag Keerpunt van psychose naar herstel. Door Bart de RuijterPersoonlijke ervaringen rond vijf psychoses waarmee Bart rond zijn twintigste en dertigste te maken krijgt. Hij vertelt over zijn leven als kind, student en jonge man. Hij schrijft over de opnames op gesloten afdelingen van psychiatrische inrichtingen, behandelprogramma's en medicatie. Over de weg die hij ging. De weg naar genezing, die nog niet voltooid is.

Lees meer...
 
Kikker gaat fietsen! of Over het leed dat leven heet Afdrukken

Boekomslag Kikker gaat fietsen! of Over het leed dat leven heet. Door Maarten van BuurenDe auteur, een veelgeprezen hoogleraar, vertaler en essayist, valt in het voorjaar van 2000 ten prooi aan een depressieve crisis. Bewegen, doen en denken vertragen en komen uiteindelijk tot stilstand. Alle levenslust verdwijnt in een grauwe mist en lost daarin op. Gelukkig weet hij dankzij een combinatie van pillen, praten en fietsen na verloop van tijd weer op te krabbelen.

Lees meer...
 
Kraamtranen : alles over postnatale depressies Afdrukken

Boekomslag Kraamtranen door Eileen EngelsDe schrijfster krijgt na de geboorte van haar derde kind een postnatale depressie. Ze legt uit welke symptomen wijzen op een postnatale depressie, welke mogelijke oorzaken er zijn en welke behandeling kan worden gegeven. Ook verwante ziekten als PMS en prenatale depressies komen aan de orde. Bij elk hoofdonderwerp zijn verhalen opgenomen geschreven door vrouwen die zelf een postnatale depressie hebben ervaren.

Lees meer...
 
Levensjeuk en ander psychisch eczeem Afdrukken

Boekomslag Levensjeuk. Door Jeffrey WijnbergBundeling van columns die eerder verschenen zijn in de Telegraaf. Met veel humor worden moderne psychische kwaaltjes gesignaleerd.

Lees meer...
 
Loverboy & girl Afdrukken

Boekomslag Loverboy & Girl . Door Joost HeyinkFanny heeft een zomerbaantje bij een klein fastfoodrestaurant. Na werktijd heeft ze afspraakjes met de knappe charmante Jeff. Fanny weet dat Jeff niet is wie hij lijkt te zijn, hij is een loverboy. Fanny's vriendin is het slachtoffer geworden van zo'n loverboy en Fanny is vastbesloten om andere meiden te waarschuwen. Om meer te weten te komen over hun werkwijze laat ze zich oppikken door Jeff. Ze raakt verstrikt in een gevaarlijk dubbelspel.

 

Lees meer...
 
«StartVorige123456VolgendeEinde»

Pagina 4 van 6
 

Veel gestelde vragen aan de Helpdesk

Wat voor soort vragen kan je ons stellen?
Bekijk ze hier!

Bel de Depressielijn

Wij begrijpen wat je meemaakt
Lees verder