Boekrecensies

In deze rubriek geven ervaringsdeskundige medewerkers van Stichting Pandora hun mening over boeken op het gebied van psychiatrie en psychische problemen.Mindfulness en bevrijding van depressie Afdrukken

Boekomslag Mindfulness en bevrijding van depressie. Door Mark Williams, John Taesdale, Zindel Segal, Jon Kabat-ZinnDit boek legt de verborgen psychische mechanismen van depressie bloot, laat zien hoe je weerbaarder kunt worden bij tegenslagen van het leven en helpt tot wanhoop leidende denkpatronen te doorbreken.

 

Lees meer...
 
Mooi bly : een raamvertelling over angst en depressie Afdrukken

Boekomsalg Mooi Bly door Carol LimonardWat gebeurt er als iemand mentaal instort? Daarover gaat dit boek waarin een vader vertelt over zijn angst en depressie. Het verhaal is geïnspireerd door een opmerking van zijn 15-jarige zoon, die op een avond leest wat zijn vader zit te schrijven. "Dat moet je achter op je boek zetten', zegt hij onverwacht, 'dan koopt iedereen het'.

Lees meer...
 
Morgen ben ik een leeuw Afdrukken

Boekomslag Morgen ben ik een leeuw. Door Arnhild LauvengVanaf haar vroege jeugd was Arnhild opgenomen op verschillende psychiatrische afdelingen. Ze was psychotisch en zelfdestructief, en er leek geen hoop voor haar te zijn. Ze schrijft over de gesloten wereld van de psychiatrie en over haar schizofrene wereld vol doodsangst, verwarring en machteloosheid. Met wilskracht en humor, gesteund door haar moeder en zus vindt ze haar leven terug.

Lees meer...
 
Quadrille : of de tragiek van de psychiater Afdrukken

Boekomslag Quadrille, door Yoka BrummelenVerslag waarin Ilona Zwaan haar voormalige psychiater, Ingrid Zyonski onderzoekt. Zwaan wendde zich tot Zyonski in haar privépraktijk voor ondersteunende medicatie en een paar gesprekken. De therapie duurde zeven jaar met wekelijkse zittingen. Later diende Zwaan een klacht in bij het medisch tuchtcollege. Buitenissigheden en misstanden worden getoond.

Lees meer...
 
Te gek om vast te zitten : 25 jaar Wegloophuis Utrecht Afdrukken

Te gek om vast te zitten : 25 jaar wegloophuis Utrecht In dit jubilieumboek wordt uiteengezet waar het Wegloophuis voor staat.

 

Lees meer...
 
«StartVorige123456VolgendeEinde»

Pagina 5 van 6
 

Veel gestelde vragen aan de Helpdesk

Wat voor soort vragen kan je ons stellen?
Bekijk ze hier!

Bel de Depressielijn

Wij begrijpen wat je meemaakt
Lees verder