Boekrecensies

In deze rubriek geven ervaringsdeskundige medewerkers van Stichting Pandora hun mening over boeken op het gebied van psychiatrie en psychische problemen.Van uitsluiting naar aansluiting : ervaringen van mensen die een psychose hebben gehad en hun sociale positie (recensie 1) Afdrukken

Mensen die met één of meerdere psychosen te maken hebben gehad vertellen hun persoonlijk verhaal.

Lees meer...
 
Van uitsluiting naar aansluiting : ervaringen van mensen die een psychose hebben gehad en hun sociale positie (recensie 2) Afdrukken

Mensen die met één of meerdere psychosen te maken hebben gehad vertellen hun persoonlijk verhaal.

Lees meer...
 
Wie is er nu gek? : over kronkels in de therapeutische relatie Afdrukken

Boekomslag Wie is er nu gek? : over kronkels in de therapeutische relatie. Door Saar RoelofsAan de hand van praktijkvoorbeelden en geïllustreerd met cartoons waarschuwt de schrijfster voor valkuilen in diagnostiek en therapeutische relatie en moedigt cliënten aan om op hun eigen kracht, observaties en inzichten te vertrouwen.

Lees meer...
 
Zusje van mijn zusje : Hoe overleef ik, hoe overleef ik haar? Afdrukken

Boekomslag Zusje van mijn zusje : Hoe overleef ik, hoe overleef ik haar? .Door Maya LievegoedDe schrijfster vertelt vanuit haar eigen ervaring wat er met twee kinderen gebeurt als de ouders niet in staat zijn om voor ze te zorgen. De band met haar ouders, omgang met jeugdzorg, verblijf in kindertehuizen en de rol van haar ouders komen aan bod.

Lees meer...
 
Zwerftochten Afdrukken

Boekomslag Zwerftochten, door Emiel StöplerAutobiografisch verhaal van Emiel die last heeft van depressies, lijdt aan lichte schizofrenie en in een psychose raakt. Na omzwervingen in Nederland en België wordt hij uiteindelijk opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Er gaan jaren overheen maar inmiddels heeft hij een huis en een wajong uitkering. Hij heeft nu medicijnen die goed aanslaan en volgt een opleiding voor internetprogrammeur.

Lees meer...
 
«StartVorige123456VolgendeEinde»

Pagina 6 van 6
 

Veel gestelde vragen aan de Helpdesk

Wat voor soort vragen kan je ons stellen?
Bekijk ze hier!

Bel de Depressielijn

Wij begrijpen wat je meemaakt
Lees verder