Boekrecensies

In deze rubriek geven ervaringsdeskundige medewerkers van Stichting Pandora hun mening over boeken op het gebied van psychiatrie en psychische problemen.Een kwetsbaar mens : 17 verhalen uit de forensische psychiatrie Afdrukken

Boekomslag En kwetsbaar mens : 17 verhalen uit de forensische psychiatrie. Door Cornelie van WellEen kwetsbaar mens : 17 verhalen uit de forensische psychiatrie Levensverhalen van tbs'ers en mensen die direkt betrokken zijn bij de forensische psychiatrie. Onder andere gedetineerden, ouders, vrijwilligers, een advocaat en een penitentiaire inrichtingswerker komen aan het woord.

 

Lees meer...
 
Extreme overlast : portretten van op drift geraakte levens Afdrukken

Boekomslag Extrene overlast. Door Paul TeunissenDit boek is een verzameling beschrijvingen van mensen van wie het leven op de klippen gelopen is. Sommige verhalen zijn echt om van te huilen. Bijv. een vrouw die al 8 jaar alleen thuis zit en te ziek is om zelf het huishouden te doen. Gelukkig krijgt ze thuiszorg.

Lees meer...
 
Gek genoeg gewoon : een andere visie op stemmen horen en beelden zien Afdrukken

Boekomslg Gek Genoeg Gewoon. Door Tilly Gerritsma en drs. Titus RivasEvaringsdeskundige Tilly Gerritsma beschrijft haar proces van stemmen horen en aanverwante verschijnselen en hoe ze hiermee heeft leren omgaan met behulp van 'de stem'. Zij laat zien dat stemmen horen gezien kan worden als een mogelijkheid tot groei. Psycholoog en filosoof Titus Rivas biedt een beknopt overzicht van de theorie over hallucinaties.

Lees meer...
 
Gek.nl ontdekt Zot.be : dialoog tussen twee psychiatrische patiënten Afdrukken

Boekomslag Gek.nl ontdekt Zot.be. Door Felix Sperans en Esmeralda GoodTwee auteurs hebben hun emailwisseling vastgelegd. Zij wisselen van gedachten over hun ervaringen met de psychiatrie, over hun leven maar ook over fundamentele onderwerpen als leven, dood, religie en spiritualiteit.

Lees meer...
 
Gepast wantrouwen : 27 gedichten over een langdurige relatie Afdrukken

Gepast wantrouwen door Ad BusGepast wantrouwen : 27 gedichten over een langdurige relatie
Ad Bus
Hoofddorp : Boekenplan, 2006. - 73 p.
ISBN 90-8666-004-5

Lees meer...
 
«StartVorige123456VolgendeEinde»

Pagina 2 van 6
 

Veel gestelde vragen aan de Helpdesk

Wat voor soort vragen kan je ons stellen?
Bekijk ze hier!

Bel de Depressielijn

Wij begrijpen wat je meemaakt
Lees verder